WEB creACTIVITY.ro

Google News – cum sa iti promovezi blogul (partea a 2-a)

by on Oct.01, 2012, under Uncategorized

Google News

Promoveaza-ti blogul in Google News

Dupa cum spuneam mai devreme, revin cu o continuare in ceea ce priveste folosirea acestui nou produs Google si anume Google News.

Dupa ce cativa ani la rand (aproape vreo 10) Google a sustinut sus si tare ca meta tag-urile nu mai sunt demne de luat in seama in ce priveste SERP, acum tot Google scoate din sertarul plin de praf, meta tag-urile, in special cel legat de keywords, promovandu-l ca un factor important in ierarhizarea posturilor in platforma Google News. Singura precizare demna de luat in seama este ca acest meta tag e unul nou, special dezvoltat pentru platforma Google News si anume:

Prin urmare, webmasterii nu prea au motive sa isi bata capul cu privire la implementarea acestui nou tag, ci doar il pot reproduce in sursa html a paginilor, singura alegere lasata la atitudinea lor fiind cuvintele cheie. Sa nu intelegem gresit asta si nici sa abuzam de aceasta facilitate. Cred ca ne amintim cu totii de site-uri de acum 8-10 ani care aveau ca si cuvinte cheie in meta keywords urmatoarele: “webdesign, web design, webdesign site, web design site, web design pagina web, webdesign pagina web, webdesign siteuri, web design siteuri, webdesign romania, web design romania, web design profesional, webdesign profesional”. In ceea ce ma priveste, eu consider benefic faptul ca Google a ras de pe fata internetului, sa zic asa, acest gen de siteuri.
Deci prin acest concept nou de meta keywords Google News urmareste sa clasifice si sa inteleaga mai bine continutul postat si sa il faca disponibil unei audiente cat mai mari interesata de domeniile respective.
Odata cu readucerea la viata a acestui meta tag, vine la pachet si cu anumite limitari, ca de exemplu: poti folosi maximum 10 cuvinte cheie. Desigur ca vor exista amatori de mai mult, insa Google va fi acolo si isi va continua lupta impotriva spam-ului si a continutului nenatural. Cat despre hackeri si malware, desigur ca vor fi si dintre acestia, destui amatori de senzatii tari, insa la nivelul tehnologic la care au ajuns azi algoritmii si crawlere motoarelor de cautare este greu de crezut ca fortareata Google mai poate fi penetrata.

Acestea fiind zise, revin cu incurajarile si indicatiile de mai devreme sa va inscrieti in Google News daca aveti cu ce, pentru ca nu va poate face decat bine.
Toata lumea stie ca publicitatea gratis e cea mai buna. 😉

Si nu uitati de share, daca aveti prieteni interesati in domeniu. Daca nu aveti, ii puteti face voi sa devina interesati de domeniul online.

:, , ,

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...